Dato: 22.januar 2014

Sted: Peppes Pizza i Skien

Inviterte: Alle medlemmer i Vestfold fjordhestlag og Telemark fjordhest, samt venner og hjelpere til medlemmene.

Skrevet av Hedda Smukkestad

15 stykker, omtrent halvparten fra hvert lag, møtte opp på Peppes Pizza i Skien fordi de ville bli kjent med de andre som har tenkt seg til NM i Drammen til sommeren. Først hadde vi en presentasjonsrunde, der alle sa litt om seg selv, og hva de kunne tenke seg framover mot NM. Noen blir med som heiagjeng/hestepasser, men de aller fleste har et mål om å starte. Det var ekvipasjer på alle nivåer, noen med unghest og noen som er ferske selv. Da er det ekstra trygt å reise med en gjeng, om man ikke har vært så mye ute på stevner før. De fleste fra Vestfold Fjordhestlag starter for Lardal hesteforening, da VFL ikke er en klubb innunder Norges Rytterforbund. Det ser ut til at vi kan få til å stille med lag fra begge klubber, noe som hadde vært utrolig moro!

June, leder i VFL sa litt om statuttene og kvalifiseringskrav, og hun oppfordret alle til å skrive ut reglement og statutter og lese de og ha de meg seg på stevner. Da kan man slippe mange kjedelige situasjoner.

Marit informerte om de forskjellige BUF-mesterskapene (Beste Unge Fjordhest),og Torill tok for seg terminlista framover. Det ser faktisk ut til å være flere stevner å velge i, både i kjøring, sprang og dressur utover mot våren.  Likevel er det ikke nok DMP-kjørestevner for de som trenger å kvalifisere seg, så vi begge lagene skal se hva vi kan gjøre med saken!  Vi snakket også om at vi muligens kan arrangere sprang og dressurstevne med de klasse det er behov for, så flest mulig får stevneerfaring og mulighet til å kvalifisere seg. Klasser som 40,60,70, og 90cm er det lite av å finne på vanlige D-stevner.

Vi snakket litt om hva vi ønsker framover. Det var ønske om felles treninger innimellom, og at vi skal invitere hverandre hvis et av lagene skal ha kurs el. Hos Kady Besseberg i Lardal er det mulighet for å ha dagskurs i riding, og det ligger ganske midt imellom for mange av oss. Vi prøver nok å få til en sånn dag.

Vi håper at vi kan møtes på flest mulig stevner framover, det er veldig hyggelig når det er flere kjente, og ikke minst fjordinger på samme stevne. Så vi holder kontakten på facebook-siden som er opprettet for NM-interesserte.

Kanskje det hadde vært moro å laget like t-skjorter, evnt med hver vår logo, men at det synes godt at vi er en stor gjeng?

Vi satser på en sosial kveld om et par måneder igjen, så vi blir enda bedre kjent J